Blackberry Jam

100_5283

Il cespuglio di more nel mio giardino sta facendo troppi frutti!! Stamattina allora ho cucinato una buonissima marmellata.

The blackberry bush in my garden is making too many fruits! So this morning I cooked a delicious jam.

100_5288

Ingredienti:
1kg di more;
500 g di zucchero

Sciacquate le more con acqua fresca e cuocerli per una ventina di minuti in una casseruola. Passatele col passaverdure per eliminare la maggior parte dei semi. Rimettete la purea sul fuoco, aggiungete lo zucchero e continuate la cottura per un’ora e mezza circa. La confettura sarà pronta quando si raddensa, come avevo spiegato per la marmellata di mele. Versarla nei vasi sterilizzati.

Ingredients:
1 kg of blackberries;
500 g of sugar.

Wash the blackberries with fresh water and cook them for about twenty minutes in a saucepan. Mash with the vegetable mill to eliminate most of the seeds. Put the puree on the fire, add the sugar and continue cooking for an hour and a half. The jam is ready when it thickens, as I had explained to the apple jam. Pour into sterilized jars.

moremore2100_5295

100_5302

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s