Apple Tart

100_4844

Oggi è il compleanno del mio amico Gimmy. Per la sua festa porterò questa crostata di mele.

Today is my friend Gimmy’s birthday. For his party I’ve prepared this apple tart.

Ingredienti:

  • 250gr. di farina;
  • 150gr. di burro;
  • 100 gr. di zucchero;
  • 3 mele;
  • mezza bustina di lievito;
  • qualche cucchiaio di latte.

Mescolare in una terrina la farina con lo zucchero e il lievito, poi aggiungere il burro a pezzettini e mescolare bene. Per rendere il composto più morbido aggiungere qualche cucchiaio di latte. Stendere la palla ottenuta tra due fogli di carta forno. Purtroppo non avevo il mattarello qui a Padova, mi sono arrangiata con una bottiglia😦 .

Tagliare le mele a fettine sottili. Mettere la pasta nella teglia con la carta forno e adagiare sopra le fettine di mela. Cucinare in forno per 40 minuti a 180°.

100_4819

100_4828

Ingredients:

  • 250gr. of flour;
  • 150gr. of butter;
  • 100 gr. of sugar;
  • 3 apples;
  • half packet of yeast;
  • a few tablespoons of milk.

Mix in a bowl flour, sugar and baking powder, then add the butter into small pieces and mix well. To make the mixture softer add a few tablespoons of milk. Roll the ball obtained between two sheets of baking paper. Unfortunately I don’t have a rolling pin here in Padua, so I arranged with a bottle😦 .

Cut the apples into thin slices. Put the dough into the pan on the baking paper and put on the apple slices. Cooking in the oven for 40 minutes at 180 °.

100_4839

100_4843

Happy Birthday Gimmy!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s